Merchandise Novosti Akcije

Zagotovite si visok pridelek s temi preprostimi nasveti!

Zagotovite si visok pridelek s temi preprostimi nasveti!

Če iščete način za povečanje pridelka, vam lahko ponudimo nekaj čudovitih nasvetov!

Pri gojenju katere koli rastline je končni cilj doseči čim večji pridelek, ne glede na to, ali gojite sadje, zelenjavo ali cvetje. Konec koncev želite doseči najboljši možni pridelek, ki bo povrnil vaš trud.

Na srečo obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite, da bi zagotovili čim boljši pridelek.

V naslednjem članku si bomo ogledali tri različne skupine izdelkov, s katerimi lahko povečate pridelek rastlin, kako lahko ti izdelki povečajo pridelek in kako jih pravilno uporabljati. Tri področja, na katera se bomo osredotočili, so stimulatorji korenin, stimulatorji cvetenja in stimulatorji rasti.

Prednosti močnejših korenin

Ponudba organskih gnojil na zalogi

Preverite pestro ponudbo stimulatorjev korenin na zalogi. Klinkite tukaj

Močne in zdrave korenine so temelj za doseganje večjih pridelkov in bolj zdrave ter trpežne rastline. Prednosti močnejših korenin so:

  • Močnejše korenine pomagajo ohranjati sisteme prsti in omogočajo, da vaše rastline dobijo več vode in kisika. Večji kot je njen koreninski sistem, bolj zdrava je rastlina.
  • Če imajo vaše rastline močne koreninske sisteme, so bolje pripravljene za absorpcijo tistih vitalnih hranil, ki jih potrebujejo za zdravo rast.
  • Ko ima vaša rastlina zdrave in močne korenine, bo ustvarila močnejše liste in stebla, ki so bolje pripravljena za spopadanje z okoljskimi obremenitvami in podnebnimi spremembami.

Kako delujejo stimulatorji rasti?

Ko vaša rastlina prehaja v vegetativno fazo, si na vse pretege prizadeva najti različna hranila in spojine. Poskrbite, da vaša rastlina dobi te življenjsko pomembne hranilne snovi v fazi rasti, kajti to je idealen način, da bo rastlina postala močna in zdrava, preden preide v fazo cvetenja, z odlično podlago za oblikovanje cvetov ali vršičkov.

Ponudba organskih gnojil na zalogi

Preverite pestro ponudbo stimulatorjev rasti na zalogi. Klinkite tukaj

Na voljo so različni spodbujevalci rasti, ki so posebej zasnovani za pomoč rastlinam v vegetativni ali rastni fazi. Previdno sledite navodilom proizvajalca, da določite primeren čas za uporabo spodbujevalca rasti na svojih rastlinah.

Kako delujejo stimulatorji cvetenja?

Ponudba organskih gnojil na zalogi

Preverite pestro ponudbo stimulatorjev cvetenja  na zalogi. Klinkite tukaj

Spodbujevalci cvetenja so zasnovani tako, da rastlini pomagajo v ključni fazi cvetenja, ko najbolj potrebuje pomoč. Končni cilj vsakega resnega pridelovalca je doseči največji pridelek, kar pa je odvisno od količine in velikosti vršičkov ali cvetov, ki jih gojite.

Če želite svoji rastlini zagotoviti vse možne koristi, morate na svoj seznam potrebnih hranil uvrstiti spodbujevalec cvetenja. Previdno sledite navodilom proizvajalca, da določite primeren čas za uporabo spodbujevalca cvetenja na svojih rastlinah.

Zagotovite si velik pridelek s temi preprostimi nasveti! – Zaključek

Končni cilj pri gojenju katere koli rastline je doseči največji možni pridelek ob najnižjih stroških in naporu. Za doseganje velikega pridelka pa je pogosto potrebna majhna naložba, ki bo spodbudila rast vaše rastline. Če imate izdelke, ki bi jih radi priporočili, ali nasvete za povečanje pridelka, ki bi jih radi delili z drugimi pridelovalci, jih napišite v komentarjih spodaj.

Priporočeni članki: