Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Substrati

Trije najpomembnejši dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri substratih, so struktura, predhodna gnojenost in vrednost pH. Dobra predhodna gnojenost in vrednost pH sta za dobro letino ključnega pomena.

 

Zemlja, kamena volna in kokos so trije najpogostejši rastni substrati za hitro rastoče rastline. Velika prednost substrata je, da je delo z njim preprosto.

Vsak substrat ni primeren za gojenje rastlin s kratkim življenjskim ciklom
Substrati so v glavnem biološki in naravni, zato so zelo priljubljeni pri ekoloških gojiteljih. Poleg tega bodo brez težav služili kot okolju prijazni izboljševalni substrati in to skoraj popolnoma brez ostankov neželenih snovi, če jih uporabljate v kombinaciji s hranili.

Substrati na osnovi šote imajo sloves, da so organski in naravni, ki pa ni povsem upravičen, saj pogosto vsebujejo elemente, kot so perlit in predelana mineralna hranila. Perlit je anorganski material, ki nastane z industrijsko proizvodnjo.

Zgodovina
Približno 12.000 let pred našim štetjem so se ledeniški jeziki zadnje ledene dobe umaknili proti severu in za sabo pustili jalovo peščeno zemljo. Razvila se je prva vegetacija, ki je odmrla in tvorila prvo tanko plast šote, ki jo še vedno najdemo v tako imenovani "temni plasti".
 
Sledilo je dolgo obdobje, prekinjeno s kratkima ledenima dobama okrog 6.000 in 3.000 let pred našim štetjem, med katerim je nastala plast črne šote. To je zaznamovalo začetek novega obdobja, v katerem je lahko nastala bela šota.
 
Vmesno plast med belo in črno šoto imenujemo siva šota. Rastna ali "zgornja" plast predstavlja vrhnjo plast s talnim profilom.
 
Na voljo je veliko znanja
Šota je osnova vsakega dobrega substrata. Šota v glavnem izvira iz območij, kjer ima deževnica nizko vsebnost mineralov in zato vsebuje le malo hranil. Zato je substratu treba dodati vsa hranila, potrebna za rast rastlin. To dosežemo s posebej pripravljenimi hranili za substrate ali biološkimi sestavinami, kot so granulat alg, krvna moka, ribja emulzija, posušen kravji gnoj, moka iz rogovine, kostna moka in iztrebki črvov. Šota lahko absorbira tudi elemente v sledovih, zlasti baker, zato je pomembno dodati tudi te. Količina elementov v sledovih, ki jih absorbira šota, je odvisna od njene vrste, šotni mah jih na primer absorbira manj kot vrtna šota.
 
Večina substratov, ki so na voljo v trgovinah, že vsebuje hranila in imajo zdravo raven kislosti. To zagotavlja stabilno koreninsko okolje in zmanjšuje možnost težav s hranili. Velika prednost substrata je, da je delo z njim preprosto. Drugi razlog, da se veliko gojiteljev odloči za substrat, je v tem, da je v primerjavi z npr. kameno volno in kokosom to tradicionalni substrat, pri katerem je na voljo več znanja in izkušenj.
 
Sestavljen je iz najboljših skrbno izbranih vrst šote.
Z dodatkom različnih vlaken in perlita je Plagron Lightmix dosti lažji in z boljšim nivojem kisika, kar je značilno za vse Plagron substrate.
Dodano je bilo samo minimalno število dodatnih hranil.
Plagron Lightmix ponuja najboljše rezultate v kombinaciji s Terra Grow, Terra Bloom in vsemi ostalimi Plagron aditivi.
 
 
Močno pognojena mešanica zemlje.
Zasnovana je bila za to, da bi posnemali bogato zemljo, ki jo najdemo v naravi, s popolnim aktivnim mikro ekosistemom.
Ustvarjena je na tak način, da ima dovolj moči za ohranjanje bujne rasti rastlin za nekaj tednov kjer ni potrebno dodajati dodatnih gnojil.  
AllMix ustvarja rodovitne pogoje za rast skozi vse leto.
Vse, kar moramo storiti, je zagotoviti idealno okolje za spodbujanje uspevanja rastline.
 
 
Breztežavno gojenje na že oplojeni zemlji!
Growmix je pripravljena mešanica že pognojene zemlje.
Plagron Growmix je sestavljena iz najboljših, skrbno izbranih vrst šote.
Vsebuje različne vrste vlaken in perlita, kar se pozna v teži in nivojih kisika.
Hranila, ki so bila dodana k Plagron Growmix-u so bila previdno izbrana in so sestavljena iz previdno izbranih gnojil, ki zagotovijo vse potrebe, ki jih rastlina potrebuje v prvih 3 tednih.
Growmix je odlična baza za optimalno rast in cvetenje.
 
 
Potrebujete pomoč pri izračunu vašega gojitvenega načrta?
 
Pri Plagronu so razvili preprosto orodje, ki vam pomaga izračunati gojitveni načrt.
 
 
 
Ne veste kateri gojitveni slog vam najbolj ustreza? Preverite naš izbor izdelkov.
 
 
 
 
Poglej si še:
 
Green Sensation - več kot booster!
 
 
 
 
 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas