Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Spoznajte 5 osnovnih faz, skozi katere se razvijajo vaše rastline

Rastline rastejo v različnih fazah; v vsaki fazi kažejo različne potrebe, ki jih lahko izpopolnite. Zato je bistveno vedeti v kateri fazi se nahajajo in šele potem jim lahko ponudite najboljšo skrb

Tako kot skozi več obdobij v našem življenju, lahko ločimo tudi različne rastne faze v rastlinskem življenju.

 

5 faz ločimo na: kalitev, rast, priprava na cvetenje, cvetenje in zorenje.

 

Faza 1 - kalitev
V času kalitve se začne rastlinsko življenje. Z malo ljubezni do gojenja, bodo vaše rastline uspevale in prinesle bogat pridelek. V tej fazi se semena kalijo in se ukoreninijo. Da bi zagotovili rastlinam najboljši možni začetek, vam svetujemo, da jih okrepite s Plagron Power Roots, ki pomaga rastlinam oblikovati močne korenine, ki bodo pozneje v celoti absorbirala hranila iz tal.

 

Power Roots je stimulator in spodbujevalec rasti močnih in zdravih korenin (100% biološki)
Ta spodbujevalec se uporablja v obdobju rasti in v prvih tednih obdobja cvetenja.

 

Faza 2 - rast
V tej fazi bodo rastline začele rasti in oblikovati svoj koreninski sistem. Ponavadi razvijejo čvrst glavni koren in več stranskih korenin, ki so dovolj močne, da v poznejših fazah nosijo breme cvetja ali sadja. Uporabite dobro zemljo, da bodo sadike dovolj močne, ko jih boste presadili. Zemlja naj vsebuje dovolj hranil, da lahko sadike preživijo prvih nekaj tednov. Pomagajte mladim rastlinam tako, da jim redno dodajate gnojila v vodo, na primer Plagron Terra Grow. To visoko koncentrirano mineralno gnojilo vsebuje vse hranilne snovi, ki jih vaše rastline potrebujejo v tej fazi.

 

Visoko-koncentrirano tekoče mineralno gnojilo.
Primerno je za obdobje rasti rastlin in za gojenje v zemlji.
Pospešuje foliarno rast ter razvoj zdravih korenin.

 

Faza 3 - priprava na cvetenje
V tej fazi rastline običajno prenehajo rasti, ker se pripravljajo na cvetenje. Na tej točki jim lahko dodate Plagron Terra Bloom, ki jih prisili v zgodnje cvetenje. Ko se začnejo pojavljati prvi cvetovi jih lahko začnemo že vzpodbujati tudi s Plagron Green Sensation.

 

Visoko-koncentrirano tekoče mineralno gnojilo in je primerno je za obdobje cvetenja rastlin, za gojenje v vseh vrstah prsti.
Zagotavlja bujno cvetenje.

 

Faza 4 - cvetenje
Vaše rastline so zdaj v polnem razcvetu; kmalu boste začeli pobrati sadove svojega trdega dela. Seveda si prizadevate za svetlo, barvito in kakovostno cvetje, ki se bo spremenilo v zdrave sadeže in bogato letino. Podaljšajte to cvetočo fazo, tako da svojim rastlinam zagotovite hranila v obliki ojačevalcev in stimulatorjev. Ta posebej izpopolnjujejo vse potrebe rastline za cvetenje. Za ta namen Plagron ponuja Sugar Royal, stimulator, ki se uporablja v zadnji fazi cvetenja in v začetku faze zorenja. S tem poveča strukturo cvetja in sadežev.

 

Močan biološki spodbujevalec cvetenja!
Spodbuja pridelavo klorofila in posledično nastajanje smole/kristalov.
Za maksimalne rezultate uporabljajte Sugar Royal v kombinaciji z Green Sensation (to je spodbujevalec cvetenja, ki vsebuje encime ter dodaten odmerek organskega fosforja in kalija, ki sta potrebna za optimalno cvetenje).
 
Faza 5 - zorenje
Trdo delo je nagrajeno; v tej fazi se vsa rastlinska energija usmeri v fazo zorenja sadja in semen. Še vedno podprite svoje rastline s Plagron Green Sensation, vrhunskim pospeševalcem za to fazo rastlin, kar prispeva k doseganju bogatega pridelka.
 
 
Z uporabo Green Sensation so ostali dodatki, kot na primer PK 13-14 odvečni.
Natančno preučena sestava Green Sensation je vzrok, da rastlina dobi vse hranilne snovi, potrebne za bujno cvetenje in fruktifikacijo (razvijanje plodov).
 

Kar šteje pri gojenju je, da skrbno opazujete vaše rastline, saj boste pri tem odkrili njihove potrebe. Ponudite jim prava hranila ob pravem času, redno jih zalivajte in jim ponudite dovolj svetlobe, da bodo uspevale in dosegle svoj največji potencial.  

 

 

     

 

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas