Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Prehranjevanje rastlin

Vzkliti, rasti in obroditi, so funkcije vseh rastlin. Ne da bi razmišljali o tem, nam rastline dajejo kisik, ki ga dihamo. Ti trije življenjski koraki omogočajo rastlini, da listje prične rasti, da požene cvetove in končno obrodi sadove.

 

Sladkorji, beljakovine in hranila so osnova za dobro prehrano vseh rastlin na svetu, od dreves, zelenjave, žitaric ali dragocene konoplje. Rastline potrebujejo bazo NPK, vodo in sonce, da naredijo svoj življenjski ciklus, tako kot mi potrebujemo zelenjavo, meso, sadje, vodo in pa tudi počitek.

 

Življenski cikel rastlin

Osnovni elementi, kot so dušikfosfor in kalij niso samo rastlinska osnovna prehrana, saj tako kot v naši prehrani, kalcij v siru, železo v stročnicah, beljakovine iz živalskega mesa in vitamini iz dobrega naravnega soka, nam taka uravnotežena prehrana daje nekaj dodatkov, ki ohranja našo presnovo aktivno.

 

Zato tudi rastline potrebujejo niz dodatnih snovi, da bi lahko pokazale svoj najboljši "fenotip" (skupek vidnih in biokemičnih znakov). Njihova struktura bo videti v odličnem stanju, če bodo lahko prenašale vse vrste vitaminovhormonovmikro in makrohranil, od korenin do konice zadnjega lista. Če se to ne bi zgodilo, bi rastlina pokazala znake na steblih ali listih z razliko v barvah. Če redno pregledujete svoje rastline, vam bodo dale ključne informacije o tem, kaj se dogaja z njo.

 

Osnove za dobro prehrano rastlin

Naj se vrnemo nazaj na našo temo, saj želimo poudariti pomen dobre prehrane, ki temelji na NPK-ju, pa tudi na vitaminskihhormonskih in encimskih dodatkih. S tem lahko rastlina bolje absorbira hranila in ji pomaga pri razvoju v celotnem življenjskem ciklu. Dobro prilagajanje hranil poteka v optimalnih rastnih razmerah, ne glede na to, ali gre za nadzor EC-ja, pH-ja tal, temperature ali prezračevanja. Upoštevati moramo tudi, da najpomembnejše razmerje med makro in mikrohranili poteka v zemlji. Ker so mineralne soli organskega ali kemičnega izvora vedno v združljivem formatu, lahko korenine čim hitreje sprejmejo hrano v organizem, zato steblameristemi (območje rastlinskega tkiva, ki ga najdemo predvsem na konicah korenin in poganjkov) in listi lahko uživajo v dobri prehrani.

 

Pametno hranjenje

Pri vsakem namakanju ni dobro prekomerno gnojiti, saj tako le zapravljate denar pri gnojilih. Če je rastlina nasičena s hranili, ne bo absorbirala več ničesar iz zemlje ali iz stomatov na listih. Pri uporabi organskega gnojila je težko opaziti prevelik odmerek, ker niso tako agresivna ali neposredna kot kemična gnojila. Proces prilagajanja organskih gnojil je počasnejši kot pri drugih izdelkih, kot so kelati pri kemičnih gnojilih. Ti so zasnovani tako, da imajo najbolj zaželeno in preprosto obliko, tako da lahko rastlina neposredno absorbira hranila skozi katerokoli vrsto encima ali aminokislin prisotnih v zemlji. Zato moramo biti zelo previdni pri gnojenju s kemičnimi proizvodi in pazljivo spremljati odmerke, saj se ti razlikujejo od organskih. Če naredimo napako v odmerku, se takoj pokažejo napake na rastlini.

 

Nasveti za dobro rast

Da bi rastlina imela dober proces prilagajanja hranilnih snovi iz organske formulacije, lahko pomagamo z uporabo izdelkov, imenovanih "stimulatorji" ali "dodatki". Ti izdelki so zasnovani tako, da dopolnjujejo osnove NPK, ne da bi jih pri tem nadomestili. Kot že samo ime pove, so to izdelki za spodbujanje, bodisi za koreninerastcvetenjeplodove ali za izboljšavo tal. Ta vrsta izdelkov je zasnovana tako, da deluje skupaj z gnojilom in vrsto zemlje, ki smo jo izbrali za pridelavo naših pridelkov. Vedno je odvisno, če začnemo z pognojenim ali z manj pognojenim substratom. Ker so stimulatorji zasnovani za podporo vitalnih funkcij rastline (npr. vnos sladkorjev), olajšujejo pretok hranilpospešujejo fotosintezne procese in izboljšujejo delitev celic, da bi povečali odpornost na določene bolezni ali morebitne škodljivce.

 

Pospeševalec cvetenja Additive Booster Green Sesnation!
Z uporabo Green Sensation so ostali dodatki, kot na primer PK 13-14 odvečni.
Natančno preučena sestava Green Sensation je vzrok, da rastlina dobi vse hranilne snovi, potrebne za bujno cvetenje in fruktifikacijo (razvijanje plodov).
Green Sensation pospešuje proizvodnjo sladkorja.
Rezultat je maksimalna količina glavnih sestavin in bolj kompaktna celična struktura.

 

100% organski spodbujevalec cvetenja (booster) TopMax je rastlinskega izvora.
Vsebuje huminske kisline katere izboljšajo pretok hranil v rastlini.
Zagotavlja bujno proizvodnjo cvetov, torej oblikovanje velikih poganjkov.
Poleg tega povečuje nivo sladkorja v razcvetju in daje sladko ter nežno aromo.

 

 

 

Preberite še:Kako prepričati nekoga, da začne z ekološkim gojenjem?

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas