Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Odslužene sijalke in EE Oprema

Pri Hempatii smo v skladu z Evropsko Uredbo o odpadni električni in elektronski opremi, namenili posebno skrb za okolje. In prav je, da se ravnanje s tovrstnimi odpadki rešuje sistemsko. Pri nas lahko vrnete odsluženo EE opremo!

 

Zbirni zabojniki za odsluženo EE opremo

Odslužene sijalke in EE Oprema NE sodijo v mešane komunalne odpadke

Električna in elektronska oprema (EE Oprema) so, s preprostimi besedami, vse naprave, ki za delovanje potrebujejo električno energijo (iz omrežja, baterije, akumulatorja). EE opreme in odsluženih sijalk, se ne odlaga med mešane komunalne odpadke. Le-te brezplačno sprejemajo zbirna mesta po celi Sloveniji (trgovci, zbiralnice Zeos, komunalna podjetja idr.). OEEO je eden od najhitreje rastočih vrst odpadkov na svetu. Zato je prav, da se ravnanje s tovrstnimi odpadki rešuje sistemsko!

 

EE Oprema in sijalke vsebujejo okolju škodljive snovi

Pri odpadni EE Opremi in sijalkah se je potrebno zavedati, da niso primerne za odlaganje na ekoloških otokih, sežigalnicah ali komunalnih deponijah, saj lahko vsebujejo okolju škodljive snovi, kot so svinec, kadmij, živo srebro, razne pline ... in zahtevajo posebno obravnavo. Pomembno je, da se tovrstna oprema odda v zbirne centre, kjer uredijo predelavo. Nekateri obrati uredijo predelavo električnih naprav v Sloveniji ali poskrbijo za odvoz naprav v tujino.

 

Kam spada stara ali neuporabna električna naprava?

Odsluženo EE Opremo in sijalke prepustite Hempatiji! Odsluženo in nepoškodovano EE opremo ter nepoškodovane sijalke, v ponudbi na hempatia.si, lahko brezplačno vrnete v trgovino v Izoli, na Industrijski cesti 11d, vsak delavnik med 10. in 18. uro. Hempatia poskrbi za varno zbiranje in odstranitev odpadne in odslužene Opreme. Zavedamo se svojega vpliva na ljudi in okolje, zato si prizadevamo ustrezno ravnati z odsluženo Opremo. Poskrbimo za odvoz s pooblaščenim partnerjem, ki je zadolžen za nadaljno ločevanje, recikliranje ter razgradnjo.

 

Posebna nevarnost: razbite sijalke

S sijalkami, ki vsebujejo pline ali druge okolju škodljive snovi, je potrebno ravnati pazljivo. Zgodi se, da se katera razbije, zato je potrebno v takem trenutku ravnati hitro in skrbno tako, da se prepreči izpust snovi v okolico. Priporočljivo je, pospraviti vse dele sijalke v plastično vrečko ter jo neprodušno zapreti ter polepiti z lepilnim trakom. Uporaba zaščitnih rokavic je nujna. Tako kot ostale sijalke, tudi razbite in primerno shranjene sijalke, se odda v zbirnem mestu Hempatia.

 

Kaj dosežemo s tem, ko pravilno oddamo odsluženo EE opremo ter sijalke?

 

Z vsemi ukrepi dosežemo predvsem manjšo obremenitev okolja, vendar tudi:

Mobiusov simbol je najbolj splošna oznaka za predelavo in pove, da ima izdelek ali embalaža na koncu življenjskega cikla določeno zbiranje in proces recikliranja. Vsak krak na oznaki predstavlja del verige potrebne za uspešno recikliranje: zbiranje, predelava v nov izdelek in nakup izdelka iz reciklata.

 

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas