Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Novice

Vabimo vas, da všečkate Hempatia na Facebook, kjer objavljamo nagradne igre s simpatičnimi nagradami, novosti in akcije izdelkov.

15. 1. 2019

Listne uši

Tehnike gojenja, ki jih je mogoče uporabljati za preprečevanje ali zmanjševanje napadov listnih uši.

 

11.01.2019

V petek, 25. 1. 2019, bomo ponovno gostili Pietra Klaassna iz podjetja Canna

Vabimo vas, da se nam ob 18:00 pridružite na Metelkovi 8 v Ljubljani.
 

 

08.01.2019

Konopljin beton za izgradnjo montažne hiše

Nizozemska družba je predstavila prvo svetovno montažno hišo, zgrajeno v celoti iz konoplje!
 

 

07.01.2019

Bioplastika iz konoplje

Bioplastika iz konoplje za spremembo sveta: rodilo se je podjetje "Hemp Plastic Company"
 

 

14. 12. 2018

Hidroponično gojenje - substrati

Morda je težko razumeti načelo za hidroponično gojenje, kako lahko rastlina raste samo v vodi? Poglejmo kakšne so funkcije substratov v takšnem gojenju.
 

 

30. 11. 2018

Kakšne kakovosti je voda, ki jo zagotavljate vašim rastlinam?

Dobra kakovost vode je temelj na katerem se gradi dobra žetev in ima neposredne učinke na zdravje in kakovost vaših rastlin ter na končni pridelek.
 

 

23. 11. 2018

Ali ste vedeli, da tudi druge vrste rastlin, ki niso konoplja, vsebujejo kanabinoide?

Kanabinoidi so naravno prisotne spojine, ki jih najdemo v rastlinah, predvsem v konoplji. To so molekule na osnovi lipidov, ki delujejo na kanabinoidne receptorje in so primarna komponenta endokanabinoidnega sistema. 
 

 

16. 11. 2018

Organsko gojenje zelišč

Če radi kuhate in uživate v ekološkem vrtnarstvu, je gojenje zelišč skoraj samoumevna izbira.
 

 

26. 10. 2018

Spoznajte 5 osnovnih faz, skozi katere se razvijajo vaše rastline

Rastline rastejo v različnih fazah; v vsaki fazi kažejo različne potrebe, ki jih lahko izpopolnite. Zato je bistveno vedeti v kateri fazi se nahajajo in šele potem jim lahko ponudite najboljšo skrb.
 

 

19. 10. 2018

Zakaj je sladkor toliko pomemben za rastline

Da bi pri gojenju rastlin povečali donos, morate zagotoviti, da vaše rastline prejmejo dovolj sladkorja. Poglejmo si, zakaj je sladkor tako pomemben za proces rasti in kako lahko vi kot gojitelj, spodbudite proizvodnjo sladkorja z različnimi metodami.
 

 

9. 10. 2018

Dodajanje bakterij v substrat

Ko pogledate substrat skozi mikroskop, boste opazili populacijo živih in mrtvih bakterij. V idealnih pogojih se bakterije pomnožijo v 15 do 30 minutah. Bakterije imajo zelo enostavno celično strukturo in služijo kot vir hranilnih snovi za rastlino.
 

 

4. 10. 2018

Na ta način lahko prepoznate, ali je vaša rastlina zdrava

Rastlinsko listje, njen donos in korenine so pomembni kazalniki za ugotavljanje, ali je vaša rastlina zdrava. Previdno jih preučite in ukrepajte, ko to zahteva situacija.
 

 

28.9. 2018

Substrati

Trije najpomembnejši dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri substratih, so struktura, predhodna gnojenost in vrednost pH. Dobra predhodna gnojenost in vrednost pH sta za dobro letino ključnega pomena.
 

 

25. 9. 2018

Ali mojim rastlinam primanjkuje železo?

Ne glede na to ali ste začetnik ali izkušen gojitelj, se boste nekoč verjetno srečali s kakšno pomanjkljivostjo pri gojenju rastlin. V tem primeru s pomanjkanjem železa. Poglejmo kako prepoznati to pomankljivost, zakaj je to pomembno in kako lahko rešite ta problem.
 

 

3. 9. 2018

Nasveti za pridušitev zvoka v rastlinjaku

Nekaj nasvetov, kako znatno zmanjšati hrup v rastlinjaku! Dobra novica je, da lahko hrup utišate zelo preprosto, in to lahko storite zelo ekonomično.
 

 

30. 8. 2018

Hramba Biobizz proizvodov

3 nasveti kako pravilno hranimo Biobizz proizvode
 

 

27. 8. 2018

Kako pravilno hranimo semena

Ne glede na to na kakšen način gojite, poskrbite za pravilno skladiščenje semen. Večina semen ima rok trajanja okoli 4 do 5 let. Tukaj je nekaj nasvetov za ohranitev semen.
 

 

23. 8. 2018

Prehranjevanje rastlin

Vzkliti, rasti in obroditi, so funkcije vseh rastlin. Ne da bi razmišljali o tem, nam rastline dajejo kisik, ki ga dihamo. Ti trije življenjski koraki omogočajo rastlini, da listje prične rasti, da požene cvetove in končno obrodi sadove. 

 

 

21. 8. 2018

Kako prepričati nekoga, da začne z ekološkim gojenjem?

Živeti v harmoniji z naravo, pobrati najboljše naravno pridelano sadje, zelenjavo in zelišča, ne da bi pri tem škodovali komur koli ali čemur koli. Ideja o ekološkem vrtu zveni odlično. Morda ste že kje prebrali prednosti za ekosistem, kot so koristi za čebele, boljša podtalnica ali širjenje uporabnih mikroorganizmov. Toda tudi največji bio navdušenec bo postal skeptičen, ko bo njegovo prvo žetev ogrozila horda ličink. Kako premagati te izzive? 

 

 

14. 8. 2018

Ali poznate optimalen pH za vaše rastline?

Kislost ali bazičnost (alkalnost) vode merimo s pH vrednostjo s koncentracijo vodikovih ionov, pri čemer je kislost tem večja, čim nižja je vrednost pH. Voda v našem vodovodnem sistemu je nevtralna oz. rahlo bazična (alkalna) njen pH pa je okrog 7,2.

 

 

10. 8. 2018

Osnovna hrana za rastline: MAKRO IN MIKRO HRANILA

Odvisno od rastne faze in glede na genetiko, potrebujejo rastline zdravo prehranjevanje. Kalcij in magnezij sta nujna hranila v njihovi prehrani, tako kot so pomembni v pravih količinah fosfor, železo, dušik, kalij in mangan. Pomanjkanje teh bistvenih hranil v rastni fazi lahko povzroči težave, ki jih opazimo na končnem pridelku.

 

 

6. 8. 2018

Odslužene sijalke in EE Oprema

Pri Hempatii smo v skladu z Evropsko Uredbo o odpadni električni in elektronski opremi, namenili posebno skrb za okolje. In prav je, da se ravnanje s tovrstnimi odpadki rešuje sistemsko. Pri nas lahko vrnete odsluženo EE opremo!

 

 

3. 8. 2018

Ojoj! Kaj pa ti rumeni listi?

Mislite, da rastline nimajo kaj za povedati, ko gre nekaj v njihovem okolju ali prehrani iz ravnotežja? Včasih kar kričijo v tišini. Zelo pomembno je vedeti, kako bi morala izgledati zdrava rastlina.

 

 

31. 7. 2018

Tehnologija in vrtnarjenje: 3 uporabne aplikacije za gojenje vaših rastlin

Strast po zelenem, želja po vrtu, užitek pri gojenju lastnega paradižnika? Koliko od nas se vidi v teh vprašanjih? Z novo metodo, za vse tiste ljudi, ki se zaradi enega ali več razlogov posvečajo gojenju.
 

 

27. 7. 2018

Kamena volna in drugi inertni substrati

Kamena volna je inertni substrat, ki je najpogosteje uporabljen v vrtnarstvu, saj izmed vseh inertnih substratov zagotavlja hiter razvoj dobrega koreninskega sistema, poleg tega pa jo je preprosto uporabljati in ima tudi dobre podporne lastnosti.
 

 

25. 7. 2018

Kako preprečiti in rešiti "blokado hranil" v rastlinah?

Ali je vaša rastlina izčrpana in slabotna? Ali listi spreminjajo barvo? To morda ni pomanjkanje hranilnih snovi, ampak nepravilna absorpcija hranil. Kako zdraviti in preprečiti "blokado hranil" (nutrient lockout).
 

 

11. 7. 2018

GNOJENJE: Kako uporabljati hranilne snovi pri gojenju rastlin

Mnogi gojitelji pogosto dodajajo veliko količino hranil v substrat. Vendar to lahko včasih povzroči več škode kot koristi. Oglejmo si kako hraniti rastline, ne da bi presegli zmerno količino.
 

 

6. 7. 2018

BAT GUANO: gnojilo z makro in mikro hranili

Guano ima dolgo zgodovino kot visoko zmogljivo organsko gnojilo. Ko odkrijete vse prednosti, ki jih lahko ponuja rastlinam, boste takoj razumeli zakaj so se bile vojne zaradi njega.
 

 

26. 6. 2018

Z zdravim koreninskim sistemom do donosnejšega pridelka

Koreninski sistem je morda najbolj podcenjeni element rastline, kljub temu, da je ta sistem začetek in konec življenja vseh rastlin. Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko vplivajo na rast korenin: temperatura, vlaga, kisik...
 

 

22. 6. 2018

Trim King Trimming Manicure

Trim King je inovativno in ergonomsko oblikovan proizvod izdelan v Španiji, ki omogoča brezskrbno zbiranje cvetnega prahu iz vašega končnega pridelka.
 

 

15. 6. 2018

10 prednosti uporabe CMH - keramično metalhalogenidne sijalke (Ceramic Metal Halide)

Obstaja vedno večji seznam razlogov, zakaj je pomembno preučiti CMH sijalke. Čeprav so začetni stroški takega sistema dražji od drugih sistemov razsvetljave, vam bo tak sistem s CMH sijalko dolgoročno prihranil denar.

 

5. 6. 2018

Mills Nutrients je nizozemska družba z gnojili in substrati, ki je sprejela filozofijo "Easy to use"

"Mills pays the bills" zagotavlja, da boste pridelali najboljše sadje, cvetje in zelenjavo! Njihova lastna biomineralna formula je preprosta in enostavna!

 

30. 5. 2018

10 razlogov za zmanjšanje EC in odstranitev klora iz vaše vode

Obstaja več razlogov za znižanje EC (električna prevodnost) in odstranitev klora iz vaše vode. Če bi vaše rastline lahko govorile, bi vas prosile za kakovostnejšo vodo.

 

25. 5. 2018

GrowMax Water filtri

Kdaj uporabljati vodo z reverzno osmozo in zakaj gojitelji priporočajo čisto vodo?

 

17. 5. 2018

Air Rap vaza

Perforirana vaza narejena iz reciklirane plastike omogoča koreninam boljši razvoj, saj jim preprečuje rast v spiralo. 

 

11. 5. 2018

V industriji gnojil se pogosto uporabljajo dve vrsti gnojil; mineralna in organska.

Kakšna je razlika med njimi? Ali izvor sestavin igra pomembno vlogo? Ali prispevajo k rasti rastline?

 

7. 5. 2018

Hempatia Slovenija tudi na YouTube kanalu!

Na našem YouTube kanalu si lahko ogledaš kako uporabljati različne vrste opreme za gojenje, nasvete in promocijske videoposnetke.
 

 

16. 4. 2018

Akcija booster Green Sensation!

Zagotovi si do 75€ denarnega povračila!
 

 

4. 3. 2018

Izpiranje rastlin (flushing):

Kaj je, zakaj je tako pomembno, in najboljši način, kako pridemo do splakovanja z največ koristi.
 

 

29. 3. 2018

Green Sensation - več kot booster

Ne glede na okoliščine, pomaga rastlinam doseči najboljši rezultat v smislu okusa in donosa. Ugotovite kako je to mogoče.
 

 

26. 3. 2018

Sharing Growhow, brezplačno srečanje s Pietrom Klaassnom, strokovnjakom o vzgoji rastlin

Pieter Klaassen je dolgoletni predavatelj, ki bo tokrat delil znanje o vplivu svetlobe na rast in pridelek ter uporabi različnih tipih substratov pri vzgoji rastlin.
 

 

20. 3. 2018

Indoor gojenje: Relativna vlažnost in temperatura

Najbolj izpopolnjene tehnike gojenja rastlin postanejo nepomembne, če se relativna vlažnost in temperatura ne nadzirata - preberite si več o teh dveh glavnih dejavnikih.
 

 

23. 2. 2018

8 nasvetov o gojenju rastlin

Kako doseči najpomembnejše dejavnike, da lahko vaša rastlina nemoteno raste.

 

14. 2. 2018

Kalitev semen

Pripravili smo 4 korake do najuspešnejše metode kaljenja semen...

 

6. 2. 2018

Uporaba morskih alg pri gojenju rastlin

Objavili smo nov blog o uporabi morskih alg. Želite izvedeti več? Sledite povezavi ...

 

15.1. - 14.2.2018

Mesečna akcija

Oglejte si aktualne izdelke v akciji do 14. 2. 2018! Več...

 

03.01.2018

NOVO: plačilo do 24 obrokov!

Z Diners International kartico omogočamo nakupe z obročnim odplačevanjem. Hempatia vam za nakup na obroke ne zaračuna nobenega dodatnega stroška. Več ...

01.01.2018

22.12.2017

Si že kupil/a letno vinjeto?
Hempatia jo podari, da nas hitreje obiščeš ti!


15.12.2017 - 15.1.2018

Mesečna akcija

Oglejte si aktualne izdelke v akciji do 15. 1. 2018! Več...


8.12.2017

Nagradna igra: Pirate box

PRAZNIČNO OBDAROVANJE – v sodelovanju z agencijo Next Step PODARJAMO PIRATE BOX Več..


15.11.-15.12.2017

Mesečna akcija

Oglejte si aktualne izdelke v akciji do 15. 12. 2017! Več...

https://www.hempatia.si/?mod=store&c=store_frontend&action=action_products&lang=sl


6.12.2017

Mills nagradna igra

Prvi dobri mož, Miklavž, je osrečil z Mills starters pack! Več...

Mills

 

24.11.2017

Hempatia širi znanje, Canna seminar

Pieter Klaassen iz Canne je predstavil nekatere pomembne dejavnike pri vzgoji rastlin. Več...

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas