Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Nasveti za pridušitev zvoka v rastlinjaku

Hrup iz prostora za gojenje ni zgolj nadloga, ampak je tudi tveganje za gojitelja. Potrebno ga je utišati. Z nasveti se naučite kako.

 

Iso-Max je popolnoma edinstven ventilator vgrajen v dušilec zvoka z diagonalno cevjo, ki je zasnovan tako, da je učinkovit, močan in tih. Sistem rotorja-statorja, mu omogoča učinkovito zračno zmogljivost in porabo energije. Zaradi majhne teže, močnega zračnega učinka in tišine je Iso-Max najbolj napredna izbira za prezračevalno aplikacijo.

Hrup, ki ga povzročajo izpuhi, odvodni cevni zračniki, zračne črpalke in drugi električni deli, je včasih veliko več kot le neprijetna nadloga. Tudi v primeru, kjer bi lahko rekli, da je v vaši hiši "vse OK", toda vaši sosedi morda ne bodo navdušeni nad hrupom. Ne bi se zgodilo prvič, da takšen hrup pripelje do zaključka hobija. Dobra novica je, da lahko hrup utišate zelo preprosto, in to lahko storite zelo ekonomično. Podajamo nekaj nasvetov, kako znatno zmanjšati hrup v prostoru!

VISEČI VENTILATORJI V OHIŠJU
Najpogosteje se veliko hrupa ustvari, ko vibracije ventilatorja gredo skozi tla, strop in stene. Ventilatorje je potrebno izolirati s površine tako, da jih namestite v zaprti prostor, na primer preprosto leseno škatlo. Z nekaj elastičnimi vrvicami namestite škatlo pod strop ter na enak način namestite tudi zračne cevi. Za zajetno zmanjšanje hrupa poskrbite za izolacijo čim več ventilatorjev in cevi. Škatle bodo absorbirale veliko hrupa, njihova izolacija pa bo preprečila vibracije, ki gredo skozi stene.

Visoko zmogljiv ventilator, opremljen s centrifugalnim motorjem ebm-papst RadiCal z nazaj ukrivljenimi rezili, ki je optimalno prilagojen ohišju.

NAMESTITE ČRPALKE NA VIBRACIJSKE ABSORBNE GUME
Večina pridelovalcev, ki uporablja črpalke za zrak in vodo, jih postavi enostavno na tla, polico ali mizo. To poveča vibracije in prenese veliko hrupa v prostor. Rešitev je precej preprosta. Vzemite nekaj pene z visoko gostoto ali gumo in jo postavite med stičišče črpalke in površino. Če za ta namen ne želite porabiti posebnega zvočno neoporečnega materiala, lahko preprosto uporabite telovadno (joga) podlogo. Pozor: črpalke nikoli ne postavite v ohišje! Ne samo to, da slednje poveča nevarnost poškodbe črpalke, hkrati tudi poveča nevarnost požara!

 
Elektromagnetska zračna tlačilka (pumpa) Hailea ACO-208 AIR COMPRESSOR je tlačilka iz ACO serije kakovostnih elektromagnetskih tlačilk.
 
UPORABITE IZOLACIJO ZA DUŠENJE
Alu cevovod, še posebej, če je tog, povzroča tresljaje in hrup. Cevi, ki vsebujejo izolacijo iz steklenih vlaken, so odličen kompromis in lahko močno zmanjšajo hrup, ki ga povzroča zračni tok. To bo zelo pripomoglo k boljši rasti v prostoru! Ko nameravate razviti in namestiti cevi za odvajanje zraka, poskusite zmanjšati ovinek. Tudi s tem veliko pripomoremo k zmanjšanju hrupa.
Fleksibilna cev za prezračevanje z zvočno in toplotno izolacijo!
 
ZVOČNA IZOLACIJA PROSTORA
Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko naredite za zvočno izolacijo prostora, ki ne bodo zahtevale velikih strukturnih preoblikovanj v hiši. Ena od možnosti je obesiti več težkih vinilnih zaves. Če želite blokirati več hrupa in vibracij, morate preučiti materiale za dušenje zvoka. Če ste še vedno v fazi načrtovanja vašega prostora za vzgojo rastlin, lahko razmislite tudi o postavitvi talne podloge za zvočno izolacijo.
 
DODAJTE DUŠILEC VAŠEM IZDELKU
Eden največjih virov hrupa iz vašega prostora je lahko glavna odvodna cev. Rešitev take nadloge je lahko hitro in ekonomično narejen dušilec. Pridelovalci izdelujejo dušilece iz običajno razpoložljivih delov, ki lahko popolnoma utišajo zračni tok! Narediti ga je enostavno in zelo hitro. Preberite si tukaj kako!
 
 
 
 
 
 

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas