Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Dodajanje bakterij v substrat

Ko pogledate substrat skozi mikroskop, boste opazili populacijo živih in mrtvih bakterij. V idealnih pogojih se bakterije pomnožijo v 15 do 30 minutah. Bakterije imajo zelo enostavno celično strukturo in služijo kot vir hranilnih snovi za rastlino.

 

 

Anaerobne in aerobne bakterije
Obstajata dve vrsti bakterij: anaerobne in aerobne, razlika je v potrebi kisika. Anaerobne bakterije ne potrebujejo kisika za preživetje, aerobne bakterije pa ga potrebujejo. Večina patogenih bakterij v rastlinah je anaerobna. Pomanjkljivost anaerobnih bakterij je, da izključujejo druge vrste, ki imajo običajno pozitiven učinek v zemlji.

 
Od organske do anorganske hranilne snovi
Kot gojitelj želite imeti čim več aerobnih bakterij v vaši zemlji, ker pomagajo pri preoblikovanju organske (Alga Grow in Alga Bloom) v anorganske hranilne snovi. Samo anorganska hrana je takoj na voljo rastlinam. 
 
Aerobne bakterije so odgovorne tudi za:
  • Izboljšanje kakovosti zemlje 
  • Izboljšanje strukture zemlje
  • Preoblikovanje organske hrane

Te "funkcionalne" bakterije imajo sposobnost, da se lahko držijo skupaj v majhnih delcih na dnu in ustvarjajo trdno strukturo. Idealna struktura tal omogoča dobro drenažo vode in zagotavlja, da jo lahko zemlja zadržuje še za nekaj časa.

Alga Grow in Alga Bloom sta dva gnojila, katera garantirata velik donos in odličen okus. 
Osnovni element za oba proizvoda so morske alge, katere vsebujejo različne vitamine, aminokisline, fermente in naravne hormone, ki povečajo rodovitnost prsti in spodbujajo razvoj rastline. 
Morske alge zagotavljajo zdravo in stabilno življenje prsti. Rast bo uspevala na naraven način. Morske alge so tudi sposobne izravnavati hranilne snovi in zagotoviti, da so dosegljive kadarkoli so potrebne za rastlino. 
S tem, ko se doda morske alge k Alga Grow in Alga Bloom, bo rastlina prejela vsa hranila potrebna za zdravo in čvrsto rast in cvetenje.

Več bakterij v substratu
Plagron Mega Worm je idealen vir koristnih bakterij, ki jih lahko dodate v substrat. Je izdelek, ki temelji na kompostu rastlinskih ostankov Dendrobaena Veneta (deževniki). Ima zelo visoko vsebnost organskih snovi, ki vsebuje količino elementov v sledeh, encime in minerale, kot so Mycorrhiza in Trichoderma, ki ščitijo in hranijo rastlino. Izdelek lahko vsebuje do 50 različnih vrst bakterij.
 
Naravni izboljševalec zemlje, Plagron Mega Worm (worm casting) temelji na kompostu rastlinskih ostankov.
Vzpostavlja optimalno ravnovesje v tleh ter tako omogoča rastlinam obilno rast in cvetenje.
Omogoča ponovno uporabo zemlje za lončnice.
Mega Worm ima zelo visoko organsko sestavo, kateri vsebuje določeno količino elementov v sledeh, encimih in mineralih (kot so mikorize in trikoderme, ki varujejo in prehranjujejo rastline).
 
Nasvet
Prepričajte se, da vaš substrat ne zadržuje vlage predolgo, saj to povečuje tveganje za nastanek patogenih bakterij. Če je v substratu veliko vode, potem je premalo prostora za kisik. Zaradi odsotnosti kisika se bodo razvile "napačne" bakterije.

 

 

Vir: plagron.com

 

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas