Merchandise Novosti Akcije

Propagatorji – zakaj so tako pomembni?

Propagatorji – zakaj so tako pomembni?

Propagatorji so lahko ravno tisto, kar vaše rastline potrebujejo za odličen začetek!

Ne glede na to, ali ste šele začeli z gojenjem ali to počenjate že nekaj časa, je za pridelek zdrave in produktivne rastline zelo pomembno, kako se gojenja lotite od začetka. In ker je vaš pridelek odvisen od semen, je pomembno tem semenom zagotoviti čim boljše kaljenje.

Ali ste vedeli, da lahko z uporabo visokokakovostnega propagatorja vaša semena vzklijejo kar 30 % hitreje?

Eden od načinov, kako lahko to storite, je uporaba prvovrstnega propagatorja. Vendar, kaj sploh je propagator, kako deluje in kakšne prednosti ponuja? V naslednjem članku si bomo podrobneje ogledali propagatorje in zakaj jih uporablja toliko izkušenih pridelovalcev.

Kaj je propagator?

Ne glede na to, kako velika ali majhna je vaša dejavnost gojenja, ali če sploh prvič poskušate vzgojiti rastlino konoplje ali katero koli drugo sobno rastlino, je uporaba propagatorja odlična možnost. Z njegovo pomočjo boste pospešili hitrost kaljenja semen in skrbno nadzorovali okolje ter razmere za rast.

Visokokakovosten propagator vam omogoča nadzor nad rastnimi pogoji, v katerih se kalijo vaša semena. Zagotavlja jim varno, toplo in vlažno okolje, ki omogoča optimalne pogoje za rast, zaradi katerih bodo rastline zdrave in visoko donosne.

Kako deluje propagator?

Na voljo je velika izbira propagatorjev, odvisno od tega, koliko semen nameravate kaliti, koliko prostora imate za delo in kakšen je vaš proračun. Propagatorji so popolnoma zaprta rastna okolja, ki vključujejo vgrajen termometer, LED luči, pa tudi grelna telesa in ventilatorje.

Propagatorji se napajajo iz baterij ali pa so priključeni neposredno na električno napajanje. Tako vam omogočajo popoln nadzor nad okoljem v propagatorju.

Sistemi autopot za vzgojo rastlin

Preverite aktualno ponudbo propagatorjev. Klikni tukaj


Na ta način boste močno pridobili na času, če si prizadevate rastline gojiti skozi vse leto. Druga prednost visokokakovostnega propagatorja je, da lahko pomaga preprečiti poškodbe semen zaradi bolezni ali žuželk. Sadike lahko hranite v propagatorju, dokler ne poženejo prvih listov, nato pa jih preprosto prenesete v growbox?, kjer bodo nadaljevale svoj rastni cikel.

Propagatorji – zakaj so tako pomembni? – Zaključek

Ne glede na to, ali ste začetnik na področju gojenja rastlin ali se s tem ukvarjate že nekaj časa, je propagator odličen pripomoček, ki zagotavlja, da bodo vaše rastline imele potrebno okolje za kaljenje. Dobra konfiguracija propagatorja vam bo prihranila veliko časa in denarja, hkrati pa bo vašim rastlinam pomagala pri odličnem začetku rasti, kar lahko na koncu poveča tako pridelek kot kakovost.

Če imate kakršna koli vprašanja o propagatorjih ali bi radi izvedeli več, se obrnite neposredno na nas.