Merchandise Novosti Akcije

Učinkovito zatiranje škodljivcev

Učinkovito zatiranje škodljivcev

Če želite povečati pridelek in kakovost, morate učinkovito poskrbeti za zatiranje škodljivcev!

Veliko truda ste vložili v gojenje vrhunske konoplje na prostem, ki prinaša visokokakovostne vršičke in odlične pridelke. Zato je zadnja stvar, ki si jo želi videti vsak pridelovalec, da škodljivci pojedo in uničijo te težko pridelane rastline. Na srečo obstaja vrsta različnih izdelkov, s katerimi lahko zmanjšate možnosti, da bi škodljivci uničili vaše dragocene rastline konoplje!

V naslednjem članku bomo podrobneje preučili, kateri izdelki za zatiranje škodljivcev so ključni za uspešno rast vaših rastlin, katera tveganja so povezana z uporabo na vaših rastlinah, kako lahko koristijo kakovosti konoplje in kako pravilno uporabljati različne izdelke za zatiranje škodljivcev.

Priporočeni izdelki za boj proti škodljivcem

Pri zatiranju škodljivcev ločimo izdelke za preventivo (preprečevanje pojavnosti škodljivcev) in kurativo (zdravljenje ali lajšanje težav ob pojavnosti škodljivcev).

Priporočeni izdelki za zatiranje škodljivcev – preventiva.

Preventiva pri zatiranju škodljivcev na konopolji - Dislike

Biobizz Leaf Coat 500 ml

Uporablja se skozi celoten ciklus življenja rastlin. Leaf Coat™ je izdelek, narejen iz naravnega lateksa, ki je bil razvit za omejevanje izhlapevanja. Deluje tako, da tvori 1,5 mikronsko tanko in elastično plast na listih, ki varuje rastlino pred razvojem bolezni in škodljivcev.

Več o izdelku

Preventiva pri zatiranju škodljivcev

Cannacure 750 ml

Odpravlja škodljivce in plesni, medtem ko spodbuja rast in cvetenje. Plesni, ščitkarja, uši, pršice, sipkav hrošč ... svet je poln bolezni, škodljivcev in parazitov, ki iščejo priložnost, da napadejo rastline in uničijo pridelek. Seveda želite zaščititi svoje rastline na najboljši možen način. Zaostreni pesticidi in kemikalije bi lahko delo opravili, vendar onesnažujejo okolje in zastrupljajo cvetje in sadje.

Več o izdelku

Priporočeni izdelki za zatiranje škodljivcev – kurativa.

Uničevanje škodljivcev na konopolji - Dislike

Dislike 100 ml

Dislike preprečuje težave z žuželkami, ki letijo, sesajo ali se plazijo in gnezdijo na ali v okolici rastline. Preventivna raba izdelka Dislike preprečuje težave s pajki, pršicami, resarji in listnimi ušmi. Dislike vsebuje lastno mešanico eteričnih olj, ki odganjajo žuželke. Dislike je 100 % organski izdelek.

Več o izdelku

Zatiranje škodljivcev - preprečevanje rdečega pajka

Spidermite Control Concentrate 300 ml

Growth Technology SMC Spidermite Control je 100 % naravni uničevalec rdečega pajka, številnih drugih insektov, črvov, uši in pršic! Nadzor pršice je bistven del uspešnega gojenja rastlin. Še posebej je pomemben v zaprtih prostorih ali v rastlinjakih, kjer imajo pršice idealne pogoje za razvoj. SMC je sestavljen iz naravnih organskih rastlinskih olj in izvlečkov, ki hitro iztrebijo pršico in zmanjšajo škodo, ki jo lahko povzroča.

Več o izdelku

Zakaj je zatiranje škodljivcev bistveno za rast konoplje?

Tudi najprevidnejši pridelovalci ne morejo preprečiti, da bi škodljivci napadli in uničili njihove rastline konoplje, ki rastejo na prostem. Zaradi številnih različnih naravnih vplivov je konopljo na prostem skoraj nemogoče zaščititi brez uporabe pesticidov.

Pravilni pesticidi bodo zaščitili vaše rastline konoplje, ko so v fazi vegetacije in cvetenja, ter zagotovili večji pridelek kakovostnejših cvetov.

Katera tveganja so povezana s pesticidi?

Pri ostrih kemičnih pesticidih je treba vedno upoštevati nevarnost absorpcije teh kemikalij pri  uživanju pridelanih cvetov.

Najvarnejša možnost je, da se držite organskih izdelkov, ki so bili zasnovani tako, da ne škodujejo vašemu zdravju ali zdravju vaših rastlin, hkrati pa se še vedno učinkovito spopadajo s škodljivci. Vedno izberite stoodstotno ekološke izdelke!

Kako zatiralci škodljivcev koristijo kakovosti rastlin?

Bolj ko lahko škodljivcem preprečite, da bi jedli ali uničevali vašo konopljo, bolj bo ta uspevala. Močna rast rastlin pomeni bolj zdrave rastline, ki bodo obrodile večje, močnejše in kakovostnejše vršičke ter s tem poskrbele za uspešno letino!

Kako pravilno uporabljati izdelke za zatiranje škodljivcev?

Ne glede na to, katero vrsto izdelkov uporabljate, vedno natančno preberite navodila proizvajalca. Niso vsi pesticidi enaki in vsak zahteva drugačno uporabo, da bi dosegli največje možne koristi.

  • Vedno natančno preberite navodila.
  • Pred škropljenjem rastlin preizkusite majhno število zatiralcev škodljivcev na eni rastlini.
  • Višje temperature zahtevajo pogostejšo uporabo.
  • Izogibajte se uporabi v času cvetenja.

Pomen pesticidov za konopljo in učinkovito zatiranje škodljivcev – Zaključek

Kljub vašim najboljšim namenom in pozornosti gojenje konoplje na prostem pušča odprta vrata različnim škodljivcem. Zadnja stvar, ki si jo želite videti, pa je uničenje svojih rastlin. Za več informacij o pesticidih za vaš konkreten primer nas lahko kontaktirate.

Priporočeni članki: