Ne glede na to, kje gojite rastline, je zadnja stvar, ki si jo želite, da cela hiša ali stanovanje diši po rastlinjaku. A kako odpraviti ta vonj?

Nič ni hujšega, kot če vam celoten dom diši po gojenju, ker nimate ustreznega filtrirnega sistema. Ne samo, da ta vonj prodre v vse pore vašega doma, pohištvo, zavese in oblačila, ampak lahko odvečna vlaga tudi uniči vaše rastline.

Na srečo obstaja nekaj stvari, ki jih lahko storite, da preprečite vstop neprijetnega vonja v stanovanje, ... in slednje sploh niso zapletene.

V naslednjem članku bomo obravnavali nastavitev filtrirnega sistema, s pomočjo katerega ne boste samo preprečili, da bi vonj prišel v vaš dom, ampak boste tudi odstranili slab zrak iz rastlinjaka.

Kombinacija ogljikovega filtra in ventilatorja za zmanjšanje vonjav

Sistemi autopot za vzgojo rastlin

Pestra ponudba izdelkov za prezračevanje. Klikni tukaj


Če uporabljate ventilator za dodajanje in odstranjevanje zraka iz vašega growboxa, potem ste že na pol poti!

Toda na žalost pa ventilator sam opravi le polovico dela. Ventilator dodaja ali odstranjuje zrak, vendar ne naredi ničesar, da bi odpravil ali ublažil vonjave.

Visokokakovosten ogljikov filter, ki ga namestite na ventilator, bo filtriral vse vonjave iz vašega growboxa. Enostavno ga pritrdite na konec prezračevalnega sistema, tako da vam ni treba dodatno predelovati ventilatorja ali sistema.

Obstaja veliko različnih vrst ogljikovih filtrov. Na voljo so modeli v ohišju, ki jih preprosto zamenjate po določenem času, ali modeli, ki jih lahko sami napolnite z ogljikom in po potrebi zamenjate.

Filter deluje na način, ki preprečuje, da bi vaš ventilatorski sistem preprosto izpihnil kakršen koli vonj iz growboxa. Mnogi resni pridelovalci pa ogljikov filter dodajo tudi na sesalno stran ventilatorja, s čimer preprečijo, da bi kakršni koli onesnaževalci vstopili v growbox.

Če ste poskušali poiskati načine za zmanjšanje vonjav iz growboxa, potem pozabite na sveče in dezodorante ter se namesto tega osredotočite na odpravljanje vonja pri viru z visokokakovostnim ogljikovim filtrom, ki ga dodate prezračevalnemu sistemu ali ventilatorju.

Najboljši način za odstranjevanje vonjav pri gojenju v zaprtih prostorih! – Zaključek

Nič ni hujšega, kot če je vaše stanovanje prepojeno z vonjem rastlin. Ne samo, da smrdi, ampak lahko pritegne tudi veliko neželene pozornosti, če želite ohraniti diskretnost. Na srečo boste lahko s pravo vrsto filtracije in filtrirnim sistemom poskrbeli, da bo vaš dom lepo dišal, medtem ko bodo vaše rastline ostale »pod radarjem«.

Sistemi autopot za vzgojo rastlin

Preverite izdelke za čiščenje zraka. Klikni tukaj


Če imate kakršna koli vprašanja o sistemih za filtriranje ali bi radi izvedeli več, se obrnite neposredno na nas.