Merchandise Novosti Akcije

Dodajanje bakterij v substrat

Ko pogledate substrat skozi mikroskop, boste opazili populacijo živih in mrtvih bakterij. V idealnih pogojih se bakterije pomnožijo v 15 do 30 minutah. Bakterije imajo zelo enostavno celično strukturo in služijo kot vir hranilnih snovi za rastlino.

Dve vrsti bakterij- anaerobne in aerobne bakterije

Obstajata dve vrsti bakterij: anaerobne in aerobne, razlika je v potrebi po kisiku. Anaerobne bakterije ne potrebujejo kisika za preživetje, aerobne bakterije pa ga potrebujejo. Večina patogenih bakterij v rastlinah je anaerobna. Pomanjkljivost anaerobnih bakterij je, da izključujejo druge vrste, ki imajo običajno pozitiven učinek v zemlji.

Od organske do anorganske hranilne snovi

Kot gojitelj želite imeti čim več aerobnih bakterij v vaši zemlji, ker pomagajo pri preoblikovanju hranilne snovi iz organske v anorgansko. Samo anorganska hrana je takoj na voljo rastlinam.

Aerobne bakterije so odgovorne tudi za:

  • Izboljšanje kakovosti zemlje
  • Izboljšanje strukture zemlje
  • Preoblikovanje organske hrane

Te "funkcionalne" bakterije imajo sposobnost, da se lahko držijo skupaj v majhnih delcih na dnu in ustvarjajo trdno strukturo. Idealna struktura tal omogoča dobro drenažo vode in zagotavlja, da jo lahko zemlja zadržuje še za nekaj časa.

Več bakterij v substratu

Plagron Mega Worm je idealen vir koristnih bakterij, ki jih lahko dodate v substrat. Je izdelek, ki temelji na kompostu rastlinskih ostankov Dendrobaena Veneta (deževniki). Ima zelo visoko vsebnost organskih snovi, ki vsebuje količino elementov v sledeh, encime in minerale, kot so Mycorrhiza in Trichoderma, ki ščitijo in hranijo rastlino. Izdelek lahko vsebuje do 50 različnih vrst bakterij.

Nasvet

Prepričajte se, da vaš substrat ne zadržuje vlage predolgo, saj to povečuje tveganje za nastanek patogenih bakterij. Če je v substratu veliko vode, potem je premalo prostora za kisik. Zaradi odsotnosti kisika se bodo razvile "napačne" bakterije.

Kako uporabiti Plagron Alga Grow in Alga Bloom?