Merchandise Novosti Akcije

Autoflower semena konoplje (prednosti in pasti)

Autoflower semena konoplje (prednosti in pasti)

Ali neučakano in z negotovostjo spremljate razvoj vaše konoplje? Ste med tistimi, ki z umetno svetlobo regulirate faze življenjskega ciklusa rastline? Morda šele začenjate z gojenjem konoplje in želite izvedeti več o tem, kako do hitrega pridelka?

Preberite si osnove o autoflower semenih konoplje. 

Vas zanima nakup semen konoplje? Ogljete ponudbo autoflower semen konoplje

Kaj so autoflower konopljina semena?

Rastline Cannabis sativa in Cannabis indica so fotoperiodične. Da začnejo cveteti, potrebujejo spremembo svetlobnega režima, običajno 12-urno izpostavljenost svetlobi.

Obstaja pa tudi podvrsta konoplje Cannabis ruderalis, ki preide v fazo cvetenja »avtomatično«, ko doseže določeno stopnjo zrelosti – od tod poimenovanje »autoflower«.

Ker podvrsta ruderalis z genom »samocvetenja« prinaša manjši donos, pridelovalci radi uporabljajo autoflower semena konoplje, ki so križanci med industrijsko ali indijsko konopljo s Cannabis ruderalis. Tudi autoflower semena je mogoče feminizirati. 

5 prednosti konoplje iz autoflower semen

Hitrejši življenjski cikel

Večina autoflower vrst konoplje zaključi življenjski cikel že v 7–10 tednih. Imajo namreč kratko vegetativno fazo rasti in hitro fazo cvetenja. Od semena do cveta potrebujejo zgolj 2–4 tedne.

Manjša velikost

Konoplja iz autoflower semena zraste v višino med 60–100 cm. Posebno primerna je torej za gojenje v omejenem prostoru.

Trpežnost

Autoflower konoplje se ponašajo s čvrstimi in trpežnimi genetskimi lastnostmi. Izvirajo iz podvrste Cannabis ruderalis, ki je prilagojena na ekstremne temperature in vremenske razmere. Večina podvrst konoplje autoflower je tudi odporna na škodljivce in plesni.

Kot omenjeno, imajo rastline iz autoflower semen tudi »notranjo uro« za rast in cvetenje, ki ni toliko odvisna od svetlobnih pogojev. So torej priročna izbira za začetnike brez izkušenj.

Manj hranil

Autoflower konopljine rastline uspevajo v zemlji z manj hranili kot fotoperiodične in tudi potrebujejo zelo malo gnojil. Z autoflower semeni konoplje lahko rastline vzgajate brez kompleksne strategije hranil.

Več CBD

Autoflower konoplja vsebuje večji odstotek kanabidiola CBD. To je nepsihoaktivna spojina kanabisa, ki dokazano učinkuje pri lajšanju številnih zdravstvenih težav in bolezni.

Autoflower semena konoplje so le klik stran.

5 pasti autoflower konoplje

Manj THC

Razmerje med deležem CDB in THC je v prid prvemu. Toda ob pomoči genetike je mogoče ustvariti tudi novo generacijo autoflower semen, ki vsebujejo večji delež tetrahidrokanabinola THC, glavne psihoaktivne sestavine konoplje.

Manj donosa

Zaradi manjše rasti in krajše življenjske dobe konoplje iz autoflower semen, je pričakovati manjši pridelek. Žetev pri vzgoji na prostem se giblje med 80–180 g / rastlino.

Več svetlobe

Za več donosa je priporočljivo rastlino izpostaviti svetlobnemu ciklu 18/6 h. Čeprav v primerjavi s fotoperiodično konopljo pri autoflower ni velikh investicij v hranila, pa večji strošek predstavlja dovajanje svetlobe.

Slabo kloniranje

Iz autoflower tipi konoplje je težko klonirati donosne rastline, saj potaknjenci skupaj z identičnim genetskim zapisom »podedujejo« tudi starost, s tem pa krajši življenjski cikel.

Pomanjkanje časa

Kakor je hitrost razvoja rastlin autoflower konoplje dobrodošla lastnost, pa je po drugi strani prav kratek življenjski cikel usoden, v primeru zgrešenih potez pri eksperimentiranju z rastlinami. Drugače kot pri fotoperiodičnih tipih konoplje autoflower »nimajo časa«, da bi se regenerirale v primeru poškodbe ali zgrešenega, na primer prenizkega reza rastline.

Ste še negotovi, kateri tip semen konoplje izbrati? Pokličite ali pišite ekipi Hempatija za nasvet!