Merchandise Novosti Akcije

Spoznajte 5 osnovnih faz, skozi katere se razvijajo vaše rastline

Spoznajte 5 osnovnih faz, skozi katere se razvijajo vaše rastline

Tako kot razlikujemo več stopenj v našem življenju, lahko ločimo tudi različne faze rasti v rastlinskem življenju. Naša naloga je prepoznati fazo, v kateri se rastlina nahaja, in ji zagotoviti vse potrebno.

Rastline rastejo v različnih fazah. V vsaki fazi kažejo različne potrebe, ki jih lahko zadovoljite. Zato je bistveno vedeti, v kateri fazi se rastlina nahaja, da lahko ustrezno poskrbite zanjo.

V tem članku bomo predstavili 5 faz rasti rastlin s posebnim poudarkom na izdelkih, s katerimi si lahko pomagate v posamezni fazi, tako da zagotovite karseda dober pridelek.

5 faz rasti v rastlinskem življenju (kalitev, rast, priprava na cvetenje, cvetenje in zorenje).

Faza 1 - kalitev

V času kalitve se začne rastlinsko življenje. Z malo ljubezni do gojenja bodo vaše rastline uspevale in prinesle bogat pridelek. V tej fazi se semena kalijo in ukoreninijo.

Da bi rastlinam zagotovili najboljši možen začetek, vam svetujemo, da jih okrepite s Plagron Power Roots. Ta izdelek rastlinam pomaga oblikovati močne korenine, ki bodo pozneje v celoti absorbirale hranila iz tal.

Power Roots je stimulator in spodbujevalec rasti močnih in zdravih korenin (100% biološki).
Ta spodbujevalec se uporablja v obdobju rasti in v prvih tednih obdobja cvetenja.
  • Hiter in močan razvoj korenin
  • Hitro okrevanje po presaditvi
  • Primeren za vse vrste zalivalnih sistemov
  • izboljša vnos hranil in strukturo tal

Faza 2 - rast

V tej fazi bodo rastline začele rasti in oblikovati svoj koreninski sistem. Ponavadi razvijejo čvrst glavni koren in več stranskih korenin, ki so dovolj močne, da v poznejših fazah nosijo breme cvetja ali sadja. Uporabite dobro zemljo, da bodo sadike dovolj močne, ko jih boste presadili.

Zemlja naj vsebuje dovolj hranil, da lahko sadike preživijo prvih nekaj tednov. Mladim rastlinam pomagajte tako, da jim redno dodajate gnojila v vodo, na primer Plagron Terra Grow. To visokokoncentrirano mineralno gnojilo vsebuje vse hranilne snovi, ki jih vaše rastline potrebujejo v tej fazi.

Terra Grow je visoko koncentrirano tekoče mineralno gnojilo. Primerno je za obdobje rasti rastlin in za gojenje v zemlji. Pospešuje foliarno rast ter razvoj zdravih korenin. Uporabljamo ga za gojenje v vseh vrstah zemlje. Plagron priporoča uporabo proizvodov kolekcije TERRA koncept.
  • Rastline oskrbujte s to raztopino ob vsakem zalivanju
  • Za doseganje optimalnih rezultatov, prosite vašega prodajalca za shemo gojenja in za TERRA koncept
  • Razredčite 5ml Terra Grow v 1L vode

Faza 3 - priprava na cvetenje

V tej fazi rastline običajno prenehajo rasti, ker se pripravljajo na cvetenje. Na tej točki jim lahko dodate Plagron Terra Bloom, ki jih prisili v zgodnje cvetenje.

Ko se začnejo pojavljati prvi cvetovi, jih lahko začnemo vzpodbujati tudi s Plagron Green Sensation.

Terra Bloom je visoko koncentrirano tekoče mineralno gnojilo in je primerno je za obdobje cvetenja rastlin, za gojenje v vseh vrstah prsti. Zagotavlja bujno cvetenje.
  • Rastline oskrbujte s to raztopino ob vsakem zalivanju
  • Za doseganje optimalnih rezultatov, prosite vašega prodajalca za shemo gojenja
  • Razredčite 5ml Terra Bloom v 1L vode

Faza 4 - cvetenje

Vaše rastline so zdaj v polnem razcvetu; kmalu boste začeli pobirati sadove svojega trdega dela. Seveda si prizadevate za svetlo, barvito in kakovostno cvetje, ki se bo spremenilo v zdrave sadeže in bogato letino. Podaljšajte to cvetočo fazo, tako da svojim rastlinam zagotovite hranila v obliki ojačevalcev in stimulatorjev.

Ti še posebej zadovoljujejo vse potrebe rastline za cvetenje. Za ta namen Plagron ponuja Sugar Royal, stimulator, ki se uporablja v zadnji fazi cvetenja in v začetku faze zorenja. S tem poveča strukturo cvetja in sadežev.

Sugar Royal je močan biološki spodbujevalec cvetenja! Spodbuja pridelavo klorofila in posledično nastajanje smole/kristalov. Za maksimalne rezultate uporabljajte Sugar Royal v kombinaciji z Green Sensation (to je spodbujevalec cvetenja, ki vsebuje encime ter dodaten odmerek organskega fosforja in kalija, ki sta potrebna za optimalno cvetenje).
  • Hranilno raztopino uporabljajte 1 krat tedensko
  • Če obdobje rasti traja dlje kot dva tedna, začnite uporabljati Sugar Royal v tretjem tednu rasti, pa vse do enega tedna pred zaključkom obdobja cvetenja
  • Če obdobja rasti ni, začnite z uporabo en teden pred zaključkom obdobja cvetenja
  • Razredčite največ 2ml Sugar Royal v 1L vode

Faza 5 - zorenje

Trdo delo je nagrajeno; v tej fazi se vsa rastlinska energija usmeri v zorenje sadja in semen.

Še vedno podprite svoje rastline s Plagron Green Sensation, vrhunskim pospeševalnikom za to fazo rasti, kar prispeva k doseganju bogatega pridelka.

Z uporabo Green Sensation so ostali dodatki, kot na primer PK 13-14 odvečni. Natančno preučena sestava Green Sensation je vzrok, da rastlina dobi vse hranilne snovi, potrebne za bujno cvetenje in fruktifikacijo (razvijanje plodov). Green Sensation pospešuje proizvodnjo sladkorja. Rezultat je maksimalna količina glavnih sestavin in bolj kompaktna celična struktura. -Uporabljamo ga v zadnjih 4 - 6 tednih obdobja cvetenja
  • 1L Green Sensation zadostuje za pripravo raztopine za 1000L vode
  • Rastline oskrbujte s to raztopino ob vsakem zalivanju, skupaj z osnovnim gnojilom
  • Green Sensation lahko uporabljamo za vse substrate in vse namakalne sisteme

Zaključek

Pri gojenju je pomembno, da skrbno opazujete rastline, saj boste pri tem odkrili njihove potrebe. Ponudite jim prava hranila ob pravem času, redno jih zalivajte in jim ponudite dovolj svetlobe, da bodo uspevale in dosegle svoj največji potencial.

Če potrebujete dodatne informacije o gojenju rastlin v notranjih in/ali zunanjih prostorih, nas lahko kontaktirate.

Preberite tudi: