Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Bioplastika iz konoplje za spremembo sveta: rodilo se je podjetje "Hemp Plastic Company"

Konoplja doživlja revolucijo! Njena priljubljenost kot surovina je v zadnjih letih eksplodirala!

Ko je Donald Trump podpisal zakon o ameriškem kmetijstvu, tako imenovani "Farm Bill", je proizvodnja konoplje v Združenih državah prvič v skoraj stoletju zakonita na zvezni ravni. Za podjetje, kot je Elixinol Global, ki je peta največja proizvodna družba CBD-ja v ZDA, je sprejetje zakona pomembna priložnost, ki odpira vrata novim scenarijem.

Nov zakon je dal novo življenje sanjam direktorja podjetja Elixinol, Paulu Benhaimu. Enkrat v začetku leta 2000 je že poskusil ustvariti biološko razgradljivo bioplastiko, pridobljeno iz odpadkov konoplje, da bi lahko odstranili tradicionalno plastiko, pridobljeno iz fosilnih goriv. Benhaim je več kot 20 let preživel pri ustvarjanju startupov, osredotočenih na konopljo, vse od prehranskih dodatkov do izdelkov CBD, po katerih je dobro znana njegova avstralska družba.
 
Benhaim je za "Yahoo Finance" povedal, da je njegov zadnji plan za plastiko iz konoplje propadel, ker je bila proizvodnja konoplje premajhna. Zdaj se je veliko stvari spreminilo in pričakovati je, da se bo proizvodnja samo še bistveno povečevala.
 
V primeru podjetja Elixinola in njegovih konkurentov se konoplja prideluje za pridobivanje CBD-ja za kreme, kapljice, dodatke in celo pijače. Presežki te proizvodnje v obliki konopljine biomase, so bili v nekaterih primerih izvoženi v Azijo, saj je ni bilo dovoljeno uporabljati v ZDA v skladu z zakonodajo. Zdaj namerava Benhaim uporabiti ostanke proizvodnje za oblikovanje štirih novih polimerov za plastično maso. Zagon podjetja "Hemp Plastic Company" za proizvodnjo bioplastike iz konoplje načrtuje januarja.
 
Za približno 300 milijonov ton plastike, naročene od proizvajalcev letno po vsem svetu, načrtujejo proizvodnjo za približno 23 tisoč ton bioplastike iz konoplje, da pokažejo, da je uporabna, primerna in okolju prijazna alternativa.
 
Nobenega dvoma ni, da plastika resno vpliva na zdravje našega planeta, in da je treba sprejeti spremembe za zaščito prihodnjih generacij. Najnovejša tehnologija je odprla vrata novi vrsti okolju prijaznega polimera. Ta bioplastika ni več odvisna od nafte, je obnovljiva in trajnostna.
 
To je nekaj, kar potrebuje naš svet!
 
 
Pri nas lahko vrnete odsluženo EE opremo!
Pri Hempatii smo v skladu z Evropsko Uredbo o odpadni električni in elektronski opremi, namenili posebno skrb za okolje. In prav je, da se ravnanje s tovrstnimi odpadki rešuje sistemsko. 
 
Odslužene sijalke in EE Oprema:
 
 
 
 
 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas