Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

Ali ste vedeli, da tudi druge vrste rastlin, ki niso konoplja, vsebujejo kanabinoide?

Kanabinoidi so naravno prisotne spojine, ki jih najdemo v rastlinah, predvsem v konoplji. To so molekule na osnovi lipidov, ki delujejo na kanabinoidne receptorje in so primarna komponenta endokanabinoidnega sistema.

 

 

Obstajajo tri vrste kanabinoidov:

 

Rastline, ki vsebujejo kanabinoide:

 

Ameriški slamnik

Ta rastlina se uporablja za lajšanje anksioznosti, utrujenosti, migrene in artritisa. Ameriški slamnik uporablja kanabimimetike namesto kanabinoide, da se vključi v endokanabinoidni sistem. Kanabimimetiki so niz neklasičnih kanabinoidov, ki posnemajo biološko aktivnost klasičnih kanabinoidov (kljub temu, da ne delijo svoje strukture). N-alkil amidi (NAAs) so v tej rastlini odgovorni za uravnavanje imunskega sistema, bolečine in vnetja.

 

Črni poper

Črni poper vsebuje visoko vsebnost terpena, imenovanega beta-cariophyllene (BCP). To je tisto, kar daje črnemu popru (in nekaterim vrstam konoplje) svoj poprast okus in aromo. BCP deluje tudi kot kanabinoid in ima afiniteto s CB2 receptorjem. Raziskave kažejo, da so protivnetne spojine tega terpena primerne za zdravljenje bolezni kot so artritis in osteoporoza.

 

Lanena semena

Nedavno je bilo ugotovljeno, da lanena semena proizvajajo kanabinoidne spojine, ki so zelo podobne CBD-ju in imajo zelo podobne protivnetne učinke. V raziskavah je bilo ugotovljeno, da industrijski proces proizvodnje tkanin iz lanenih semen, ne vpliva na aktivnost CBD-ja. Te ugotovitve kažejo na nove medicinske aplikacije za lanene izdelke, zlasti za tkanino kot material, za obložitev ran s protivnetnimi lastnostmi.

 

Kakav

 

Poleg tega, da z užitjem kakava zagotavimo našemu telesu velik odmerek magnezija, vsebuje kakav tudi več različnih snovi kot so teobromin, feniletilamin, triptofan in anandamid. Kakav vpliva na endokanabinoidni sistem z deaktiviranjem encima FAAH. Ta encim razgradi endokanabinoid znan kot anandamid. V raziskavah so poimenovali anandamid kot naravno različico THC-ja v telesu. Zato se lahko počutite sproščeno in srečno, ko zaužijete nekaj te okusne temne čokolade.

 

Črni tartufi

Raziskovalci so ugotovili, da črni tartufi ustvarjajo isti anandamid tako kot konoplja in kakav. Kot je bilo že omenjeno, je anandamid endokanabinoid, ki je naravno proizveden s telesom in uravnava zaznavanje razpoloženja in bolečine z vezavo na CB1 receptor.

 

Jetrenjak

Jetrenjak proizvaja neobičajno vrsto kanabinoida - perrottetininsko kislino, ki je zelo tesno povezana s THC-jem. Znano je, da ta kanabinoid zdravi bronhitis in lajša težave z žolčnikom, jetri in mehurjem.

 

Smilj

Ta rastlina ima močne stabilizacijske učinke in antidepresivne lastnosti zaradi visokih koncentracij kanabaribola (CBG) v rastlini. Ni presenetljivo, da je CBG tudi v rastlini konoplje. Najboljši način za izkoriščanje te rastline, je uporaba kot eterično olje. Poskusite ga razpršiti, nanesti na kožo ali ga dodajte v svojo kopel.

 

 

 

 

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas