Gnojila, hidroponika, kapljično namakanje, zalivalni sistem, grow box, luči za rastline

031/717-085
info@hempatia.si

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas

10 razlogov za zmanjšanje EC in odstranitev klora iz vaše vode

Obstaja več razlogov za znižanje EC (električna prevodnost) in odstranitev klora iz vaše vode. Če bi vaše rastline lahko govorile, bi vas prosile za kakovostnejšo vodo.

 

Kaj je EC in zakaj jo morate poznati? 
Kratica EC pomeni električno prevodnost - konduktivnost (electrical conductivity), izraža pa koncentracijo mineralnih soli hranilne raztopine in je tesno povezana s prehrano rastlin. To je ena glavnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri rasti vaših rastlin. Ta parameter EC dopolnjuje pH (potencial vodika) in je bistvena vrednost, ki omogoča merjenje koncentracije hranil potrebnih za razvoj rastlin v vsaki fazi rasti, ki neposredno vpliva na zdravje in energijo. Če je substrat nasičen soli, se metabolizem rastlin postopoma zmanjšuje in pride do prekomerne porazdelitve (reverzna osmoza), kar povzroča vidne znake na listih kot so ožganost, krempljasti listi, izsušenost itd. Merjenje EC,​ pa postane bistveno tudi pri uporabi substratov, ki slabijo hranljive snovi, saj bodo rastline potrebovale gnojenje z mineralnimi ali organskimi hranili. Zato morate redno meriti EC.
 

1. VEČ HRANE ZA RASTLINE 
Upoštevajte, da lahko naše rastline prejmejo EC od 1,4 do 2,2 glede na vrsto rastline ali fazo rasti. Če na primer voda, ki jo uporabljamo ima EC vrednost 1,0, potem bomo lahko dodali samo 0,4 do 1,2 hranil, da dosežemo najvišjo raven. Če pa po drugi strani začnemo z EC v vodi le z 0,1 ali 0,2 ali celo 0,0, bomo lahko našim rastlinam dodali veliko več hranil.

EC merilniki:                                                                             pH merilniki:      

 
                                                                                             
Merilec elektro-konduktivnosti ADWA EC/TDS AD32                   Merilec pH Milwaukee PH55 Pocket size pH/Temp meter
 
2. ZDRAVE KORENINE
S spuščanjem EC odpravljamo soli, ki jih v naši vodi ne želimo. To nam bo dalo bolj zdrave korenine, tako da se izognemo nastanku vodnega kamna v koreninah in da bodo lahko absorbirale 100% dodanih hranil.
 
3. ZAŠČITITE PODLAGO (ZEMLJO)
Vemo, da zemlja vsebuje koristne mikroorganizme, katerih funkcija je zaščititi korenine rastlin, jih ohranjati čiste in zdrave, tako da imajo največjo sposobnost absorbiranja hranil in gnojil. Vendar, ko zalivamo s klorirano vodo iz pipe, uničimo naše koristne bakterije, ki so prisotne v zemlji. Klor bo prav tako zažgal občutljive korenine.
 
4. VZDRŽUJTE pH VREDNOST
Z uporabo sistema reverzne osmoze znižamo EC in dosežemo uravnotežen pH, saj ta voda ima pH približno 6,5.
 
          
Maxquarium 000 PPM Reverse Osmosis Filter
 
 
5. PREPREČITE "BLOKADO HRANIL"
Visoka EC lahko vsebuje večje količine mineralov trdne vode, kot so kalcij in magnezij, znan tudi kot vodni kamen. Visoke količine teh mineralov, skupaj z dodanimi odmerki hranil, lahko blokirajo ali nasičijo korenine rastlin, ki jim preprečujejo absorpcijo dodanih hranil, ki je znana tudi kot "blokada hranil".
 
6. ZAŠČITITE DRUGE MIKROORGANIZME
V primeru, da moramo uporabiti specializirane mikroorganizme (npr. za zatiranje črvov ali drugih zajedavcev itd.), ne bo smiselno, če bomo zalivali s klorirano vodo, ker bo klor pomoril mikroorganizme, ki smo jih ravnokar dodali.
 
7. IZOGNITE SE RASTNIM PROBLEMOM
Velikokrat naletimo na majhne probleme ali izzive z našimi rastlinami, ne da bi vedeli, od kod prihajajo te težave (rumeni, suhi in zgoreli listi, otežena rast itd.). Strokovni pridelovalci nam zagotavljajo , da če začnemo gojiti naše rastline z uporabo nizke EC, se je veliko teh problemov mogoče izogniti, saj bomo natančno vedeli, katere hranilne snovi in kakšne količine dobivajo naše rastline.
 
8. DOSEŽITE BOLJŠE REZULTATE IZ NAŠIH HRANIL
Začetek gojenja s čisto vodo, naše rastline ne bodo absorbirale nezaželenih elementov, ki bi bili lahko prisotni v vodi in zato bomo dosegli 100-odstotno učinkovitost iz naših dodanih hranil in gnojil.
 
9. ČISTA VODA JE OSNOVA ZA GOJENJE
Tako kot mora biti zgrajena hiša z dobro in trdno podlago, morate začeti tudi gojenje s čisto vodo, da boste imeli močno podlago za rast. Pravi način, da našim rastlinam pomagamo z rastjo do svojega polnega potenciala je, da začnemo s čisto vodo, brez klora in z nizko EC vode.
 
10. KAKOVOSTNA VODA ZA NAS IN NAŠE RASTLINE
Končno eno preprosto vprašanje. Če vodo raje pijemo čisto, kakovostno in brez klora (pogosto ustekleničeno), zakaj ne bi dali enake vode našim rastlinam? TUDI ONE SI ZASLUŽIJO KAKOVOSTNO VODO! 
 
AutoPot rezervoar 100L FlexiTank
 
FlexiTank je revolucionaren način shranjevanja vode! Kompleten rezervoar v eni sami majhni in kompaktni škatli. Za montažo ne potrebujete nobenega orodja, zmanjšuje stroške skladiščenja in prevoza in sama montaža traja le nekaj minutZa razliko od drugih rezervoarjev in sodov, lahko "AutoPot Flexi Tank" kadar ga ne potrebujete, zložite ter enostavno pospravite. FlexiTank je zelo prilagodljiv.

 

Kalibriranje pH Milwaukee Pocket size

 

 

 

Brezplačna dostava po Sloveniji

Pri nakupu nad 50€
vam nudimo
brezplačno
dostavo.

15 dnevna možnost vračila

Garancija za
varen nakup.

Več o tem

O podjetju

Naziv: Lifedrop d.o.o.
Skladišče: INDUSTRIJSKA CESTA 11F
Elektronski naslov: info@hempatia.si

Več o nas